ПРОГРАМА 13ти МАЙ

СЪБОТА 13ти МАЙ


10:00 Посрещане с чай и кафе
10:30 Зала II - Ивет Павлова - Как да бъдем по-продуктивни, да постигаме целите си и баланса в живота си по-бързо.
Зала III - Анна Йорданова - Здравословен начин на живот и хранене
11:30 Зала II - Младен Стойчев - "Когато сме здрави" или какво е здравето и как да бъдем здрави в днешния свят
Зала III - Анна Йорданова - Отслабване и здраве с Евродиета
12:30 Обедна почивка
13:00 Зала I - Зоя Иванова - Етерични масла
Зала II - Даниела Крумова - Йога за деца
Зала III - Валентин Благоев - Симетрия на тялото и душата. Практики за възрастни - Част 1
14:00 Зала II - Анастасия Димитрова - Мозъкът - инструкция за ползване
Зала III - Христо Марков - Денталната медицина в 21 век
15:00 Зала I - Мила Кончева - Как да се предпазим от химията в почистващите препарати
Зала II - Деница Андонова - Кинезология
Зала III - Надежда Монова - Растителна храна, клетъчно подмладяване и здраве
16:00 Зала II - Ива Митева-Славчева - Древни мистерии за Красиви, Щастливи, Успещни и Удовлетворени Жени
Зала III - Стоичко Миличин - Душата - убиец или лечител на тялото
17:00 Зала II - Вирджиния Калчева - Лечение с числа
Зала III - Трендафил Дамянов - Как можем да се възстановим и "потънем" след стресов ден или седмица с Redressing-theraphy

 
10:30 часа

 ЗАЛА II
Ивет Павлова
Ивет Павлова по професия финансист, 15 години е работила в банковия сектор. Била е вътрешен одитор, главен експерт по реорганизиране и разрастване на клоновата мрежа на Пощенска банка, а последните 5 години от банковата си кариера е кредитен инспектор за малки и средни предприятия в Българо Американска Кредитна Банка. 2009 г. е родила сина си, който и дава нов смисъл в живота, нов поглед и стимул към ново знание. Така е стигнала до уелнеса, а после до коучинга и НЛП.

Коучингът произлиза от психологията, а НЛП е комбинация от психологическата, лингвистичната и невро науките. Двата метода в комбинация стават изключително силни и се превръщат в психология ориентирана към решения и провокиране на ефективни действия. Това е психология на отличните постижения, хармоничните отношения и доброто здраве. А по-конкретно, като сертифициран НЛП коуч помага на хората да станат по-продуктивни, да постигат по-бързо финансовите си цели, като в същото време намерят време за себе си, подобрят взаимоотношенията си с партньора и станат по-спокойни и щастливи родители за своите деца. Защо това е важно? Оказва се, че освен, че е важно за всеки един човек, то е важно и за нашите деца... как точно това е важно за тях и как можем да постигнем тези нива на благоденствие за нас и семействата ни, ще разберете като се включите в предстоящия практически семинар в Елинорхаус на тема "Как да бъдем по-продуктивни, да постигаме целите си и баланса в живота си по-бързо".

 ЗАЛА III
Анна Йорданова

Д-р Анна Йорданова е специалист по Хранене и Диететика. Професионалните интереси на Д-р Йорданова са в областта на затлъстяването и метаболитни заболявания, психологията на храненето, лечебно хранене при различни заболявания от стомашно-чревни, сърдечно-съдови, бъбречни, до кожни, зъбен кариес и др. Завършва медицина в Медицински Университет-София 2010 г. През 2008-2009г. се обучава в Медицински Университет Варшава, Полша. Специализира „Хранене и Диететика“ в Катедра по Хранене, Медицинска Екология и Хигиена, МУ София, където придобива познания не само по здравословно хранене, но и по здравословен начин на живот. Завършва магистратура 2014г. „Обществено здраве и здравен мениджмънт“ във Факултет по обществено здраве към МУ София. Провежда обучения по здравословно хранене на пациенти и на хора заинтересовани в здравословното хранене, както и в изготвянето на режими за хранене и здравословен начин на живот.

Много от заболяванията възникват следствие нездравословен начин на живот. Една голяма част са и тези, които са следствие от разрастващото се неправилно хранене и затлъстяване. Затлъстяването се свързва с увеличен риск от развитие на множество заболявания. Бихме могли успешно да превантираме голяма част от заболяванията и да се чувствате много по-добре: по-енергични, жизнени, в добро настроение с правилното хранене и един здравословен ритъм на живот. Сигурно звучи като нещо невъзможно, но повярвайте ми напълно е възможно, ще дам много практични съвети, които лесно да се спазват в ежедневието и да ви улеснят в храненето и във всяка област, която е важна за вас.



11:30 часа

 ЗАЛА II
Младен Стойчев
Младен Стойчев - повече от десетилетие опит в сферата на диетологията, движението и клетъчни енергийни системи. Главен фокус в здравословно хранене, телесни функции и биомеханика. Подобряване на здравето и композиция на тялото на деца, подрастващи и възрастни. Работа с активни хора, застояли се или хора с наднормено тегло и метаболитни заболявания. Подобряване на силата, издръжливост и мускулна хипертрофия. ActiveIQ Level 3 Диплома за Персоналиен Треньор и ActiveIQ Level 2 Диплома за Здраве и Фитнес, както и за Kettlebells, ViPR, Групово и Кръгово Трениране и Първа Помощ; Член на Европейския регистър на професионалистите в сектор физическа активност (EREPS), Premier International, Лондон, Великобритания Завършен основен курс „Силата на сънуването" (Техники за осъзнато сънуване) Завършени семинари на „Хербалайф" в Германия за здравословно хранене и детоксикация. Обучение за личностно развитие (психология) и НЛП. Сертифициран готвач."

"Когато сме здрави" или какво е здравето и как да бъдем здрави в днешния свят. Как ежедневието, храната и стресът влияят на здравето ни и здравето на децата ни.




 ЗАЛА III
Анна Йорданова

Евродиета е метод за отслабване под медицински контрол с помощта на вкусна здравословна и наистина диетична храна. Тъй като затлъстяването и нездравословното хранене водят след себе си до много усложнения - заболявания, неразположения, скъпо лечение възниква необходимостта от тази лесна за спазване програма с храните Евродиета. Подходяща и за деца, тъй като имаме здравословни и диетични шоколади, палачинки, дори чипсове и снакс. По този начин спазването става изключително лесно и приятно, но най-вече много ефективно.

5-те причини, за да изберете Eurodiet:
1. Бърза и сигурна загуба на тегло с намаление на обиколката на талията (от 3 до 4 см. за 10 дни), като се запазва мускулната Ви маса.
2. Нямате чувство на глад , благодарение на кетоновите тела, които се синтезират, вследствие на разграждането на телесните мазнини. Тези кетонови тела физиологично потискат апетита.
3. Лесна за следване диета, благодарение на голямото разнообразие от продукти (над 70 продукта), богати на белтъци, с висока биологична стойност.
4. Четири фази , които ще Ви помогнат да изградите здравословни хранителни навици с цел задържането на теглото.
5. Медицинския контрол- система за проследяване за поддържане на мотивацията и загубата на тегло за дълъг период от време. 




 13:00 часа

 ЗАЛА I
Зоя Иванова

 Зоя Иванова е специалист в областта на етеричните масла. Има дълга практика в комбинираното им използване и приложение върху човешкото тяло.

- какво е Аромотерапия (кратка история);
- какво представляват етеричните и растителните масла. Начини на добиване и качество на маслата;
- Кожата ни, като основен орган на отделителната система и как функционира тя;
- Типове етерични масла – група на цитрусите, група на
флоралните масла, група на дървесните масла и т.н.;
- Как действат етеричните масла – основен път на проникване в тялото;
- Употреба и начин на смесване;
- Няколко идеи за направа на собствена домашна козметика;


ЗАЛА II
Даниела Крумова
Даниела Крумова е инструктор по йога за бременни, по авторската системата „Носещи живот в себе си” на Росица Божкова. Преподавател по йога за деца с пет годишен опит в тази дейност и завършен курс по йога за деца към Българска Йога Федерация.

Лекция с практика.

Йога за бременни служи на жените да се подготвят съзнателно за настъпващите промени в тялото и живота им през периода на бременността и раждането.

Йога за деца води до осъзнатост, гъвкавост на тялото, здраве и сила, а децата се чувстват добре и изграждат характер, самочувствие и самоуважение в себе си, и към околния свят.









ЗАЛА III
Валентин Благоев
Още в най-ранното си детство, Валентин Благоев се докосва до магията. Знанията се наслагват и чрез Митко Крестев - управител на музея в Рилския манастир, който му разкрива нехристянските тайни на манастира. Юмейхо пък Валентин практикува от 10 години и когато започва да работи професионално с пациенти, чрез съвкупността от натрупаните знания в двете сфери успява да усеща и разбира генезиса на проблемите им. Гостът твърди, че в света на причинно-следствени връзки е необходима по-особена методика за действие, като един от тях е Кабалистичната Магия. Негови учители по Юмейхо са Лука и Ига Сорин, също и учители от руската школа - Ая, Западния Шаман, Александър, има и познания в Езотериката. Валентин е изнасял лекции и е работил както в България, така и в Русия, Израел, Гърция, Германия и Италия.

Симетрия на тялото и душата. Практики за възрастни Част 1.







14:00 часа


ЗАЛА II
Анастасия Диитрова
Анастасия Диитрова e водеща на тренингите “Скоростно четене” и „Суперпамет – мнемоника”. Тя е абсолютно сигурна, че паметта на всеки здрав човек има неограничени възможности, а способностите му за четене са много повече от това, което сме научили в училище. Всичко е въпрос на правилни навици. Интелектуалната работа, като четене, учене, запомняне е едно огромно удоволствие, съпроводено от лекота и забавление, а не мъчително задължение.
Ключът е в свободата да бъдем себе си, да премахнем ограниченията наложени отвън и в освобождаването на вътрешния ни творец.







-⁠ Мозъкът -⁠ инструкции за ползване
-⁠ Как системно погубваме мозъка си
-⁠ Алцхаймер -⁠ чумата на 21 век
- Как се променя четенето, мисленето и паметта ни под въздействие на технологиите
Очаква ви демонстрация със запомняне, малък уъркшоп и игри за синхронизация на двете мозъчни полукълба.


ЗАЛА III
Д-р Христо Марков
 Д-р. Христо Марков завършва Медицински университет София през 2011год., специалност дентална медицина. Член на Български Зъболекарски Съюз. Развива интересите си в областта на оралната имплантология и комплексната рехабилитация на усмивката. Преминал курсове за следдипломно обучение по протетика, имплантология, оперативно зъболечение и естетична стоматология. Практикува в дентална клиника в гр. София.

Денталната медицина в 21 век - Какво трябва да знаем? Ще преминем през всички сфери - профилактика, лечение, естетика , деца и пр.


  

 




15:00 часа 

ЗАЛА I




Мила Конччева
Мила Кончева е в бизнеса от доста време, достатъчно да приеме за своя мисия информирането на хората за здравословната алтернатива на домакинската химия. Майка на две прекрасни деца, тя е отговорна не само за тяхното здраве, но и за здравето на околната среда. Обича продуктите, ползва ги ежедневно и ги препоръчва.


Зелена вълна за чиста среда
Как да се предпазим от Вредните химикали в почистващите препарати.











ЗАЛА II
Деница Андонова
Деница Андонова е холистичен консултант, занимава се с клетъчно хранене, изготвяне на здравословни хранителни режими, енергиен баланс с метода кинезиология и емоционален баланс чрез Австралийски цветни есенции.








Кинезиология и енергиен баланс чрез методи и техники от кинезиoлoгията –това е най-динамично развиващата се в момента лечебна холистична наука, която цели разблокиране на дисбаланса в енергийните ни канали и постигане на емоционален баланс и здраве на всички нива.











ЗАЛА III
Надежда Монова
Надежда Монова е еколог, страстен почитател и практикуващ здравословен начин на живот. Занимава се професионално с алтернативно здраве и маркетиране на хранителни добавки, организатор и лектор на събития за здраве. Популяризира идеята за подмладяване и активно дълголетие чрез хранене.

"Растителна храна, клетъчно подмладяване и здраве"

Надежда ще ни запознае с концепцията за здравословно подмладяване чрез хранене.
Ще стане дума за терапията на д-р Герсон, диетата на д-р Шиния и изследванията на д-р Майкъл Грегер, които препоръчват и практикуват лечение с жива растителна храна.
Оказва се, че подмладяването на клетките е свързано изключително с това, което ядем. Нискокалорийната диета и физическата активност, водят до загуба на тегло, но не водят до клетъчно подмладяване. Това прави растителната храна!
Ще потърсим отговор на въпроса: Какво е необходимо да съдържа храната, за да е хранителна?
Ще опитаме от най-енергийната храна на Планетата.




16:00 часа 

ЗАЛА II
Ива Митева - Славчева
Ива Митева – Славчева има над 10 години опит в лидерски програми и над 3 години опит като дипломиран практикуващ професионален лайф и бизнес коуч. През последните години се е фокусирала особено върху трансформиращите практики в областта на женствеността във всичките й аспекти.

Учила е в международни школи и е посетила на място сакрални места на традиции и общности, от където е усвоила и интегрирала различни лечебни практики, духовни ритуали за прехода. Била е инициирана от просветлени жреци и гуру. Това и е помогнало да пренесе древните мистерии на женствеността и да ги интегрира през погледа на съвременна жена, пряк наследник на потомствена лечителка и оракул. От пряк опит е разработила собствен метод, който прилага в семинари, тренинги и програми.

Древни Мистерии за Красиви, Щастливи, Успешни и Удовлетворени Жени - лекция и 2 свещени техники
Как да откриеш своята женственост?
Как да развиеш и използваш пълноценно личната си женска Сила?
Как да привличаш изобилие?
Как да имаш желаните връзки?
Какво е да си свободна?
Как да си красива жена със собствен стил?
Как да откриеш професионалното си призвание и да го реализираш успешно? 


ЗАЛА III
Стоичко Миличин
Психологът, който ни показва как да бъдем щастливи ! Стоичко Миличин е от тези хора, които вярват, че за да си щастлив трябва да бъдеш, а не да имаш. Дипломиран магистър психотерапевт в областта на индивидуалната психология. С дългогодишен опит и специализации придобити в България и в чужбина. В психотерапевтичната си дейност съчетава методи както от традиционната така и трансперсоналната психология. В работата си като управител на Миличин център обединява екип от специалисти, чийто опит и уникални авторски програми са помогнали на много хора да открият пътя към личното и семейно щастие. В индивидуалната си практика успешно работи за решаване на проблеми от различно естество – фобии, депресии, личностни и семейни кризи, използвайки техниките на Когнитивната психология, Ериксоновата хипноза, Невро лингвистичното програмиране и други. Преди да започне консултантската дейност Стоичко Миличин е успешен мениджър в корпоративните среди, като работи с компании в България, Европа и Русия. Използвайки натрупания опит сега той реализира различни проекти, като основен изпълнител или партньор в сферата на управлението, маркетинга, продажбите, позиционирането, мърчъндайзинга, обучението и човешките ресурси. Работи като лектор и консултант за някой от най големите компании на нашия пазар: Винпром Пещера, Филикон – 97 АД, Арива БГ / Ален Мак, издателство Деагостини, Кока Кола Хеленик България, Карлсберг, Перно Рикар, Победа АД,

 
Душата убиец или лечител за тялото." Според метода за депрограмиране на болестите и еквивалентите им, такива като здравословни неразположения и състояния на дискомфорт, почти всички болести на практика са причинени от психо-емоционални конфликти, които се пренасят върху органите. Точно това е идеалното решение за мозъка, който, действайки на основата на архаичния принцип, помага за премахване на прекомерния стрес и по този начин гарантира оцеляването на организма. А целта на психотерапевта е да намери подсъзнателната причина, която много често е свързана със субективното емоционално преживяване, както и опита на родители и предци. 



  
17:00 часа

ЗАЛА II
Вирджиния Калчева



юрист по образование и езотерик по душа. За себе си казва, че е в този свят, но не е от него. Познава, обича и владее силата си. Вярва, че ние нямаме нужда от новооткрити “истини”, а само от повей, който да ни заведе до мястото, на което да си спомним това, което вече знаем ! Да намерим храма си и да се настаним удобно в него. Работи с питагорова нумерология и ангелска терапия.



Лечение с числа


Числото е същността на всички неща е казал Питагор преди хилядолетия. Да, числата имат същност. Използват ги от древността, за да кодират първите мистерии на сътворението, а тайните на числата са били достъпно само за избрани ученици от окултни школи. Всичко, което е около нас може да бъде измерено, определено, назовано, чрез числа. Бог казва „Това, което можеш да назовеш, можеш да го управляваш”, защото щом го назовем, значи го познаваме. Точно в това е силата на нумерологията, да бъдем информирани и предупредени, за да можем да владеем същността си и да я използваме за постигане на най-висши цели. Според Питагор, целият космически ред може да се сведе до известни числови отношения. Взаимодействието между тях е определящо за нашето духовно и физическо здраве. Ще разгледаме различните проявления на числата от 1 до 9, какво изискват от нас кармичните числа и колко са „царски“ „господарските“ числа. Ще  говорим за числовите триади в Питагоровата матрица и ще разкрием тайната на най-щастливото число.



ЗАЛА III
Трендафил Дамянов
Трендафил Дамянов е терапевт с 15 години опит в сферата на източните масажи като: китайски точков масаж,ток сен терапия, балийски масаж,ломи - ломи, ашиацу, Хендс-фри Тай,Чи-Ней-Цанг масаж на вътрешните органи,Тантра терапия и т.н.


Как можем да се възстановим и "потънем"след стресов ден или седмица с Redressing-theraphy, която включва дълбоки трансови техники и създаване на мощна вибрация на клетъчно ниво с цел релаксация. Ще има и демонстрация.







 


















Коментари

Популярни публикации от този блог

ПРОГРАМА 14ти МАЙ

"Здраве и красота" в Ellinor's House